„Iartă-mă, nu o să-i mai vezi niciodată”. Declarația a unui tată înainte de a fi implicat într-un accident alături de copiii lui

Publicat: 05 07. 2013, 23:07
Actualizat: 29 07. 2014, 19:39

Un bărbat, în vârstă de 38 de ani, împreună cu cei doi copii ai săi au murit într-un tragic accident produs în județul Dolj. Mașina lor s-a izbit puternic de un camion, care circula din sens opus.

Șoferul a făcut o depășire și a intrat pe contrasens. Dar nu s-a mai întors pe banda lui de mers, deși ar fi avut timp suficient, potrivit declarațiilor martorilor. S-a zdrobit de un TIR, iar polițiștii nu exclud varianta ca omul să fi vrut să-și pună capăt zilelor.

Informația pare să fie confirmată și de tatăl bărbatului care a produs accidentul, care a precizat că a fost sunat de dimineață de diul său, care i-a dat de înțeles că ar intenționa să își pună capăt zilelor, dar nu l-a crezut. „Mi-a spus: ‘tată, să mă ierți, că n-o să-i mai vezi pe copii'”, a spus Eugen Roșu, tatăl șoferului decedat:. „Adu-mi copiii inapoi, fac ce vrei tu. Sunt copii nevinovați”, a completat Roșu.

Șoferul camionului a povestit, speriat, că a văzut de la mare distanță, în fața sa, mașina venind pe contrasens. Acesta a menționat că era convins că victima avea timp să intre înapoi pe banda sa. Însă, inexplicabil, nu a revenit pe banda sa mers. „Veneam dinspre Craiova spre Caracal, ei veneau din sens invers. Au depășit înainte cu mult timp o mașină și n-au mai redresat mașina, pe partea lor, pe dreapta, și au venit pe stânga direct în mine. Am tras de volan cât am putut, se vede că e parapetul aici”, a spus Marian Ruta, șoferul TIR-ului.

Anchetatorii verifică toate variantele, însă înclină să creadă, după ce au pus cap la cap mai multe declarații, ca este vorba despre o sinucidere. Potrivit unor matori, barbatul și-ar fi sunat soția în Spania chiar când se îndrepta spre camionul din fața sa, într-o răzbunare de neînțeles.

„Cineva care a fost acolo, imediat după ce s-a întâmplat accidentul, a constatat că telefonul încă mai mergea. Era în legătură directă cu soția, ca să audă tragedia”, a declarat Iulian Cristescu, primarul comuna Leu.

Bărbatul de 38 de ani și cei doi copii, un băiețel de 5 ani și o fată de 13, au murit pe loc. Mama copiilor se va întoarce zilele următoare din Spania pentru a-și îngropa soțul, dar și pe cei doi copii.