ÎCCJ sesizează CCR cu privire la dosarul Mihaielei Iorga Moraru

Publicat: 04 11. 2019, 15:23

Excepția de neconstituționalitate a fost ridicată de procurorul Parchetului General, după ce fostul șef al Secției Speciale de Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), Gheorghe Stan, a retras contestația DNA în cazul Mihaielei Iorga Moraru înainte de a fi numit judecător CCR.

„Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Dispune sesizarea Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.888 alin.1 lit.d din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, modificate prin dispozițiile art.14 pct.6 din O.U.G. nr.7/2019. Definitivă. (…) Ia act de retragerea contestației formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție împotriva încheierii nr. 361 din data de 18 iunie 2018, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția penală în dosarul nr. 351/1/2018/a1 privind pe inculpata Moraru Iorga Mihaiela”, se arată în minuta ÎCJ.

Excepția se referă la o prevedere care vizează modul de funcționare al SIIJ, care permitea Secției să retragă căile de atac în dosare în care sunt judecați magistrați.

Astfel, Stan a retras, înainte de a fi numit judecător la CCR, contestația DNA în cazul procurorului Mihaiela Iorga Moraru, procuror al Secției, judecat pentru fals intelectual și favorizarea făptuitorului.