Imagini incredibile cu un director de instituție publică din România, beat în timpul programului. A fost concediat imediat ce filmarea a fost difuzată

Publicat: 16 01. 2017, 20:23
Actualizat: 28 09. 2018, 23:52

This browser does not support the video element.

UPDATE. Potrivit celor de 2mnnews.ro, la doar două ore de la apariția acestei filmări, directorul a fost demis. „În urma verificărilor făcute de către aparatul propriu al CJ – avem un proces verbal de constatare a faptelor petrecute la finalul săptămânii trecute la Muzeul de etnografie -, astăzi, împreună cu conducerea executivă, cu secretarul interimar Dragoș am analizat situația și am luat decizia încetării perioadei de interimat a domnului Gherheș în funcția de director și numirea unei persoane care să conducă interimar instituția până la organizarea concursului. Persoana desemnată este din cadrul CJ Maramureș – departamentul de cultură, Monica Mare (n.red., angajată în funcția de inspector). E un comportament intolerabil (n.red., al directorului înlocuit, Ilie Gherheș) și e o măsură logică și corectă”, a declarat președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea.

Astfel, Gherheș a fost filmat cu telefonul de o angajată care dorea să i se semneze o adeverință pentru concediul medical, la ora 14:00, iar acesta nu este capabil să semneze. Cu toate acestea, directorul a fost în stare să lege câteva fraze, doar pentru a mai cere de băut.

„Aș vrea să beau un coniac, o tărie. Pe mine mă cheamă Ilie Gherheș și nu mă tem de nimeni pe lumea asta. Eu când beau 100%, pe mine mă cheamă Ilie Gherheș. Mă cheamă Ilie Gerheș și beau 100%”, a fost filmat Gerheș spunând.

„Omule bun, au venit la mine niște colegi și un primar (n.red., îi enumeră), să-i scriu o prefață la o lucrare. Eu nici măcar nu eram în birou când au scos o sticlă de horincă și au împărțit. Eu nu știu cât eram de în stare de ebrietate, că pân” la urmă n-am putut să-i refuz. Era ora 15 și ceva. Bineînțeles că-mi reproșez… Nu mi se pare normal, nu trebuia să se-ntâmple, asta e! Da” mai mult ce pot să fac, omule bun? Trebuie neapărat să facem un material pe tema asta?…”, a declarat Ilie Gherheș, pentru 2mnews.ro.