Imagini spectaculoase cu cea mai nouă șosea a României. VIDEO

Publicat: 21 12. 2016, 16:45
Actualizat: 28 09. 2018, 20:54

This browser does not support the video element.

Lucrările la șoseaua de ocolire a Brașovului au început acum 13 ani, iar investiția totală s-a ridicat la 425 de milioane de lei, fonduri europene. Inițial, șoseaua avea doar o bandă pe sens, dar în urmă cu doi ani au început lucrările pentru lărgirea acesteia.  Tronsonul al II-lea leagă DN 11, ieșirea din Brașov spre Hărman, de DN 13, ieșirea din Brașov spre Târgu-Mureș, și are 6,8 kilometri.

Tot în acest an, în 18 noiembrie, a fost inaugurat și tronsonul I.

Lucrările la Tronsonul I au început încă din 2012, dar constructorii care nu și-au onorat promisiunile au amânat mult finalizarea investiției. Acestea au fost abandonate în 2013 după ce austriecii de la Alpine Bau au intrat în insolvență. După o nouă licitație și mai multe expertize, lucrările au fost preluate de un consorțiu italian, care a și terminat lucrarea.

La câteva zile după inaugurare a fost postată pe youtube.com o „filmare aeriană cu întreg tronsonul centurii Brașov inaugurată recent între nodul rutier la intersecția cu DN11 (în apropiere de Hărman) și intersecția cu vechea Centură Sud (în apropiere de DN1/DN1A – Săcele)”, fimare realizată de „Asociația Construim România”.

VIDEO: Construim Romania