Imigrant afgan expulzat din România. SRI: a făcut parte dintr-o organizațite teroristă

Publicat: 14 06. 2016, 18:47
Actualizat: 07 06. 2018, 06:35

Afganul Noor Rahman Naizi va fi expulzat din România și va primi o interdicție de 10 ani pe teritoriul României, a decis marți Curtea de Apel București. Afganul ceruse azil politic în România, ajungând aici ilegal, fără vreun document de călătorie. SRI susține că afganul a făcut parte dintr-o organizație teroristă care a atacat forțele aliate în Afganistan și că ajuns în România el a menținut legătura cu oameni din organizația respectivă.

„În urma măsurilor informativ-operative derulate, s-a stabilit că N.R.N. a derulat activități care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri și amenințări la adresa securității naționale. Acesta a făcut parte dintr-o organizație teroristă, care s-a implicat în atacuri împotriva forțelor aliate prezente în Afganistan. După sosirea în România, el a menținut legătura cu membrii grupării din Afganistan, aceștia continuând să-și exercite influența asupra solicitantului de azil din România”, anunță Serviciul Român de Informații printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Noor Rahman Naizi, „aflat în România în calitate de solicitant al statutului de refugiat, a intrat în atenția Serviciului Român de Informații începând cu anul 2015, când a intrat ilegal în România”.

Curtea de Apel București a decis, marți, să-l declare indezirabil, pentru o perioadă de zece ani, pe Noor Rahman Naizi, bărbat de origine afgană care în urmă cu aproximativ o lună a cerut azil politic în România. Hotărârea a fost în urma unei sesizări făcute de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a sesizat Curtea de Apel București, la propunerea SRI.

Afganul va fi luat în custodie de Inspectoratul General pentru Imigrări și cazat într-unul din centrele de cazare pentru refugiați, până când va fi expulzat din țară.

Decizia de marți a judecătorilor poate fi atacată de cetățeanul afgan.