Încă un pas în procesul de revocare a lui Kovesi, aproape de finalizare. Vicepreședintele CSM anunță că avizul este va fi gata în această săptămână

Publicat: 15 03. 2018, 11:27
Actualizat: 06 06. 2018, 02:20

„Motivarea este aproape gata, probabil până la sfârșitul săptămânii va fi comunicată decidenților”, a declarat Codruț Olaru, vicepreședintele CSM.

Întrebat cum comentează criticile lui Tudorel Toader, magistratul a răspuns că nu vrea să intre în polemici cu ministrul Justiției, urmând ca răspunsurile Secției pentru procurori a CSM să fie redate în scris prin intermediul motivării.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, luni, că procurorii din CSM au luat o hotărâre rapidă, „instant”, referindu-se la avizul negativ dat propunerii de revocare din funcție a procurorului-șef DNA, Laura Codruța Kovesi, precizând că acum acestora le este greu să motiveze.

„Va merge (la Președinție -n.r.) imediat ca va fi gata (motivarea -n.r.). Procurorii din Secția Consiliului Superior al Magistraturii au luat o hotărâre instant, așa, o rapidă, în câteva minute. În realitate, cred că au fost mai puțin de 10 minute că eram acolo. Eu am făcut afirmațiile pe care le-am făcut și pe care mi le mențin. Acum, vă dați seama că le este greu ca să motiveze contra evidenței”, a declara Tudorel Toader, la ministerul Justiției, pentru Antena 3.

Pe 27 februarie, Secția pentru Procurori a CSM a dat aviz negativ pentru revocarea lui Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA, avizul fiind unul consultativ.