Încă un sector REDUCE tarifele pentru recuperarea autovehiculelor ridicate de „hingherii de mașini”: dacă îți iei mașina înapoi în 24 de ore, nu plătești nicio taxă

Încă un sector REDUCE tarifele pentru recuperarea autovehiculelor ridicate de hingherii de mașini: dacă îți iei mașina înapoi în 24 de ore, nu plătești nicio taxă
Publicat: 23/04/2012, 19:30
Actualizat: 24/04/2012, 02:12

De la întâi septembrie, vor scădea cu 40 la sută tarifele pentrurecuperarea mașinilor ridicate de „hingheri” pe raza sectorului 2din Capitală. Mai mult, în primele 24 de ore de la ridicareamașinilor parcate neregulamentar, proprietarii își vor putearecupera autoturismele fără să plătească nicio taxă. Măsura esteprevăzută în caietul de sarcini al ofertei de participare lalicitația organizată de Primăria sectorului 2 pentru serviciul deridicare a mașinilor staționate neregulamentar. Primarul sectorului2, Neculai Onțanu, a declarat pentru gândul că „dupăorganizarea licitației, care va avea loc pe 16 august, tarifulpentru recuperarea mașinilor va fi de 350 de lei. Chiar dacă amscăzut cu 40 la sută tarifele și serviciul devine mai puținrentabil, sperăm ca la licitație să se prezinte măcar doi, treioperatori”. În prezent, pe raza sectorului 2 mașinile sunt ridicatede firma Supercom.

Contractul încheiat de Primăria sectorului 2 cu firma Supercomîn 2007 expiră pe data de 30 iulie. Vineri, consilierii locali aisectorului 2 au decis prelungirea contractului, printr-un actadițional, până pe data de 31 august. În cazul în care licitațiaorganizată pe data de 16 august va fi contestată sau nu se vaprezenta niciun operator, atunci de la întâi septembrie, pe razasectorului 2 nu va mai exista nicio firmă care să ridice mașinileparcate neregulamentar. Proiectul de hotărâre privind prelungireacontractului Primăriei sectorului 2 cu firma Supercom a fostinițiat de primarul Neculai Onțanu. Proiectul prevedea prelungireacontractului cu 12 luni, însă consilierii locali au aprobatprelungirea acestuia doar cu o lună.

De la 350 de lei plusTVA la taxă pe kilogram de mașină ridicată

La începutul lunii aprilie, firma CFR Transauto SA, cea careridică mașinile pe raza sectorului 1 din Capitală, a redus tarifelecu 60 la sută. Pentru recuperarea mașinilor ridicate pe razateritorială a sectorului 1, se plătește 350 de lei plus TVA .Tariful este valabil doar 24 de ore, timp în care depozitarea estegratuită. După expirarea celor 24 de ore, proprietarii care nuși-au ridicat mașinile plătesc câte 50 de lei pentru fiecare zi încare mașina a stat depozitată. Tarifele au rămas neschimbate însectorul 3 unde de ridicarea mașinilor se ocupă firma Rosal.Aceasta percepe un tarif de 550 de lei dacă se ridică mașina în 24de ore. În sectorul 4, mașinile sunt ridicate de firma AutosalExpert, iar recuperarea unui autovehicul costă 500 de lei. Însectorul 5, primarul Vanghelie a refuzat să încheie contract cu ofirmă pentru ridicarea mașinilor pe motiv că nu există suficientelocuri de parcare.

În sectorul 6, „hingherii de mașini” continuă să taxezeproprietarii la kilogram de autovehicul ridicat. Recuperarea uneimașini de 2,5 tone îl costă pe proprietar 850 de lei. Pentrumașinile care cântăresc până în 3,5 tone, taxa de recuperare aacestora este 1.500 de lei, iar pentru mașinile cu o greutate maimare taxa este de 5.100 de lei. Prețul crește cu încă 200 sau 300de lei pentru fiecare zi de staționare în depozitul firmei IlcorAuto SRL. În Consiliul General al Municipiului București au existatmai multe propuneri, ba de interzicere a activității de ridicare amașinilor pe raza Capitalei, ba de introducere a unei taxe unice de150 de lei de mașină ridicată, însă niciuna nu a fost aprobată.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
Conversațiile intime dintre Irina şi amant! Dar stai să vezi ce poze îi dădea: 'Te-am...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
Cum este, de fapt, viața de soție lângă milionarul Cristi Borcea! Acum, Valentina Pelinel a...
Olaf Scholz este noul cancelar al Germaniei. Era Merkel a luat sfârşit
Cei care dau traseul pentru PERMIS trebuie să se ferească de această mașină
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Conversațiile intime dintre Irina şi amant! Dar stai să vezi ce poze îi dădea: 'Te-am...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
ACUM, INTERVIU LIVE cu prof. univ.dr., fostul șef al Spitalului de Boli Infecțioase, Sorin RUGINĂ
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Liviu Dragnea e distrus! Cine e bărbatul cu care Irina Tănase l-a înșelat
Astrele au avut dreptate. Despărțirea lui Liviu Dragnea de Irina Tănase a fost prezisă încă...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...