Incendiu în Sala Studio a Teatrului Național București, stins de angajații instituției

Publicat: 22 06. 2015, 15:45

This browser does not support the video element.

„Din cauza unui lămpi încinse a luat foc o perdea, dar oamenii noștri au stins focul în cinci minute. Când au venit pompierii, focul era stins. A fost un început de incendiu la Sala Studio, dar oamenii noștri au fost pe fază și au stins imediat focul”, a spus Ion Caramitru.

Directorul TNB a precizat că nu a fost nicio persoană rănită, iar pagubele materiale sunt minime. „A fost afectată o pânză, o perdea”, a adăugat Caramitru.

Acesta a mai spus că spectacolul „Bârfe, zvonuri și minciuni”, programat să aibă loc sâmbătă, de la ora 19.30, în Sala Studio a TNB, se va desfășura conform programării.

„Noi jucăm diseară, spectacolul nu e afectat. Nu este nicio problemă”, a spus Caramitru.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, Daniel Vasile, a declarat, pentru MEDIAFAX, că pompierii au intervenit cu cinci autospeciale cu apă și spumă, un echipaj SMURD, două autospeciale cu scări pentru intervenții la mare înălțime și un echipaj de descarcerare.

Daniel Vasile a precizat că incendiul, în care au ars materiale textile din decorul scenei din Sala Studio, a fost stins de angajații TNB, în sală nefiind spectatori.

„Nu sunt victime, pe scenă nu se juca niciun spectacol. Este vorba despre 150 de metri pătrați de pânză din decorul scenei, care era în curs de amenajare și draperii care făceau parte din elementele de decor pentru spectacolul de sâmbătă seară”, a mai spus Daniel Vasile.