Incendiu la Centrala Nucleară de la Cernavodă

Publicat: 15 12. 2020, 17:47
Actualizat: 06 04. 2021, 15:17
Incendiu la Centrala Nucleară de la Cernavodă / Sursă Foto: Facebook

Un incendiu a izbucnit marți la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Potrivit informațiilor aflate de presă până în acest moment, o instalație electrică s-a supraîncălzit în apropierea laboratorului chimic.

Angajații din zona afectată au fost evacuați

Angajații din preajma centralei afectate au fost evacuați, iar la fața locului au ajuns în scurt timp echipele de intervenție ale centralei.

Alarma a fost dată în jurul orei 15.00 în apropierea laboratorului chimic din cadrul Centralei Nucleare de la Cernavodă.

Conform informațiilor oficiale oferite de reprezentanții Nuclearelectrica, mai mulți angajați au observat dâre de fum în sistemul de ventilație și au dat alarma.

În timp ce personalul din zonă a fost evacuat, echipele de intervenție au ajuns la fața locului și au stabilit că nu este vorba despre un incendiu, ci de o supraîncălzire a unui dispozitiv electric din sistemul de ventilație.

Potrivit reprezentanților Nuclearelectrica, că protecția de temperatură ridicată a echipamentului nu a funcționat corespunzător, s-a supraîncălzit și a generat fum.

În același timp, autoritățile susțin că incidentul de la Cernavodă nu a afectat sistemele centralei, personalul sau mediul.

Comisia Europeană dă undă verde Acordului cu SUA pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă

Comisia Europeană a avizat acordul dintre Statele Unite şi România în domeniul cooperării nuclear-civile, anunța acum o lună premierul Ludovic Orban. Avizul permite semnarea acordului, în forma definitivă, pentru construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă.

„Prin această avizare practic a proiectului nostru de acord, putem spune că suntem mai aproape de construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, cu parteneri strategici din SUA şi cu parteneri din Uniunea Europeană şi suntem foarte fericiţi că am primit acest acord din partea Directoratului de energie al Comisiei Europene, care, iată, ne va permite să semnăm acordul în forma definitivă şi să pornim construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă”, a afirmat Orban, citat de Agerpres.