Incendiu la Curtea de Argeş. Un bărbat s-a certat cu soția și a dat foc locuinței

Publicat: 20 08. 2021, 10:29
FOTO - caracter ilustrativ: EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Un bărbat din Curtea de Argeş s-a certat cu soția și a recurs la un gest extrem: și-a incendiat locuința. Acesta a fost reținut.

Poliţiştii din Curtea de Argeş au reţinut, vineri dimineaţa, un bărbat de 48 de ani, după ce a pus intenţionat foc unei anexe a locuinţei, în urma unui conflict cu soţia.

Bărbatul și-a incendiat casa în joaptea de joi, iar pompierii au reuşit să îl stingă după aproximativ o oră.

A ars acoperişul anexei pe aproximativ 30 mp, o tonă de fân şi tavanul anexei. Din interior, pompierii argeşeni au reuşit sa evacueze lemnele de foc.

„Militarii au acţionat pentru localizarea flăcărilor, reuşind să împiedice propagarea lor la vecinătăţi. Incendiul ar fi fost anunţat la 112 de către vecini. Cauza probabilă de izbucnire a incendiul este folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru generarea incendiului”, au transmis reprezentanţii ISU Argeş.

Dosar penal pentru violenţă în familie, ameninţare şi distrugere

În urma verificărilor poliţiştilor şi pompierilor, a rezultat faptul că incendiul a fost provocat de proprietarul imobilului, un bărbat de 48 de ani, în urma unui conflict cu soţia.

În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru violenţă în familie, ameninţare şi distrugere, iar după administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de vineri, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.