INCENDIU PUTERNIC la Băile Olănești. Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale

Publicat: 26 08. 2012, 21:12
Actualizat: 26 03. 2019, 04:31

Incendiul izbucnit, duminică seară, la Pavilionul băilor minerale din stațiunea Băile Olănești a fost limitat, iar la ora transmiterii acestei știri nu mai există pericol de extindere a focului, afirmă repreyentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea, Octavian Fulger, flăcările au distrus acoperișul clădirii care face parte din patrimonul național, pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați.

Fulgar a spus că incendiul a fost limitat și nu mai există pericol de extindere, pompierii intervenind cu cinci autospeciale pentru lichidarea acestuia.

Reprezentantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea a precizat că cea mai apropiată clădire se află la o distanță aproximativ 30 de metri.

Un incendiu puternic a izbucnit, duminică seară, la acoperișul Pavilionului băilor din stațiunea Băile Olănești, incendiul fiind anunțat la 112 în jurul orei 19.00.

La un moment dat, flăcările au atins aproximativ zece metri înălțime, iar la fața locului intervin trei autospeciale ale ISU, una de la combinatul Oltchim și una a Serviciului Voluntar de Urgență Băile Olănești, pompierii alimentându-se cu apă din râul Olănești.

„Incendiul a cuprins acoperișul, dar s-a extins și în interiorul clădirii, care are doar parter”, preciza purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.

Conform sursei citate, în urma incendiului nu există victime, clădirea fiind dezafectată.

Clădirea cuprinsă de incendiu este inclusă în patrimoniul național și se află în apropierea centrului stațiunii, lângă parcul orașului.

Pavilionul de tratament cu băi minerale este o construcție de la sfârșitul secolului XIX, iar în urmă cu câțiva ani clădirea a fost cumpărată de o femeie de afaceri din Vâlcea, în prezent fiind dezafectată.