Incendiu violent la MĂNĂSTIRE. Călugării s-au AUTOEVACUAT

Publicat: 12 03. 2019, 11:19

Pompierii militari au fost solicitați să intervină, marți, în localitatea 23 August din județul Constanța, după ce acoperișul clădirii care adăpostește chiliile călugărilor de la mănăstirea „Sfinții Ierarhi Nicolae și Bretanion” a fost cuprins de flăcări.

„Arde acoperișul generalizat, propagat și la etajele inferioare. La locul intervenției sunt peste 40 de pompieri cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de lucru la înălțime din cadrul a cinci subunități. La fața locului se mai deplasează încă o autoscară mecanică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, Anca Chiriță.

Mai multe persoane, călugări și personal auxiliar, s-au autoevacuat.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului, de care aparține mănăstirea, spun că în prezent acolo locuiesc patru călugări și personal auxiliar, „frați și muncitori”.

Mănăstirea „Sfinții Ierarhi Nicolae și Bretanion” a mai fost afectată de un incendiu, în 2010. Atunci flăcările au cuprins anexe ale lăcașului sfânt, în care erau depozitate documente, haine, cărți și alte obiecte de cult destinate comercializării.