Începe desecretizarea protocoalelor încheiate de SRI cu Parchetele. Ministrul Justiției: Am primit documentele

Publicat: 21 03. 2018, 13:22
Actualizat: 26 03. 2019, 09:49

„Am primit protocoalele de la Parchetul General. Am apreciat faptul că după ce am cerut public și alți reprezentanti au cerut ceea ce eu cerusem și că imediat șeful SRI a exprimat acordul, iar ieri după-amiază le-am primit de la parchetul general. Nu vă pot spune (n.r ce conțin) până nu parcurg procedura de desecretizare”, a declarat Tudorel Toader după bilanțul ANP.

În urma plenului de marți, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis o serie de solicitări către instituțiile din țară, între care se numără și transmiterea unei cereri către Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, curțile de apel și parchetele de pe lângă acestea, Institutul Național al Magistraturii, Școala Națională de Grefieri și Inspecția Judiciară, în vederea comunicării Consiliului Superior al Magistraturii, în măsura în care există, a protocoalelor încheiate cu serviciile/structurile de informații, începând cu data de 1 ianuarie 2005.

Parchetul General anunța că în urma acestei decizii și a solicitării Ministerului Justiției va transmite protocoalele către minister și către CSM, lucru care s-a întâmplat marți.