Închisoare cu suspendare pentru fiul lui Miron Cozma, care a condus băut și a refuzat testarea

Publicat: 24 09. 2013, 09:13
Actualizat: 29 07. 2014, 17:31

Dan Cozma, fiul fostului lider al minerilor Miron Cozma, a fost condamnat de Judecătoria Petroșani la un an și patru luni de închisoare cu suspendare, după ce în urmă cu câteva luni a fost prins băut la volan și a refuzat recoltarea de probe biologice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prima instanță, respectiv Judecătoria Petroșani, l-a găsit vinovat pe Dan Cozma, pe care l-a condamnat la închisoare cu suspendare.

Potrivit portalului Judecătoriei Petroșani, Dan Cozma a primit un an și patru luni de închisoare cu suspendare, cu o perioadă de încercare de trei ani și patru luni.

Decizia instanței nu este definitivă, iar Cozma are zece zile la dispoziție pentru a face recurs.

Dan Cozma, în vârstă de 32 de ani, a fost prins, la începutul lunii iunie, conducând o mașină prin Petroșani după ce consumase băuturi alcoolice. În urma testării alcooltest, aparatul a înregistrat o alcoolemie de 0,89 la mie. Dan Cozma a fost dus ulterior la Spitalul de Urgență Petroșani, însă a refuzat să îi fie recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. În aceste condiții, pe numele lui Dan Cozma a fost întocmit dosar penal.

Ramona Roșulescu, corespondenti@mediafax.ro