INDIA. Mai multe persoane au leșinat și au raportat ochi arși. 800 de persoane au fost duse la spital în urma unei scurgeri de gaz

Publicat: 08 05. 2020, 18:12
Sursă FOTO DW.com

Mai multe persoane au murit și alte mii au căzut bolnave în urma unei scurgeri de gaz la o fabrică chimică din sud-estul Indiei. Mulți din apropierea locului au leșinat, alții au raportat ochii arși și dificultăți în respirație.

O scurgere de gaz la o instalație LG Polymers de pe coasta de sud-est a Indiei a ucis cel puțin 11 persoane, a declarat joi poliția. Accidentul s-a petrecut într-un sat de lângă Visakhapatnam, în statul Andhra Pradesh, potrivit Dw.com.

Se crede că unul dintre morți este un copil. Au existat rapoarte despre unii oameni care au leșinat în apropierea site-ului.

„Salvamontiștii au găsit oameni care se aflau inconștienți în șanțuri și pe marginea drumului”, a declarat șeful poliției locale, Gautam Sarang. „Unul dintre cei care au murit a căzut într-o fântână”.

El a confirmat că cel puțin 800 de persoane au fost duse la spital și au fost bolnave de gaz. Peste 3.000 de persoane care locuiesc în satele din apropiere au fost evacuate.

Silozul a fost ulterior conectat de Forța Națională de Răspuns la Dezastre, cu directorul general al acestora, SN Pradham, spunând că „Situația este sub control”.

Cu toate acestea, vineri, un oficial de pompieri a declarat agenției de știri Reuters că instalația a început să scurgă din nou, la mai puțin de 24 de ore de la incidentul inițial.

Ce s-a întâmplat?

Administratorul Vinay Chand a spus că crede că un produs sintetic ar fi scurs din uzina chimică. Este posibil ca substanțele chimice să se fi scurs în urma unui incendiu care a început în timp ce muncitorii se pregăteau să repornească fabrica după ce s-a închis în timpul blocării coronavirusului din India.

Accidentul a fost raportat în jurul orei 03:30 ora locală.

„Întrucât era încă dimineața, există oameni care dormeau în casele lor și acum sunt inconștienți”, a declarat coordonatorul spitalelor raionale B. K. Naik. Pacienții au fost nevoiți să împartă paturile la Spitalul King George din Visakhapatnam, a informat agenția de știri AFP.

Persoanele aflate pe o suprafață de 3 kilometri au fost afectate.

„Sute de oameni au inhalat-o și au căzut inconștienți sau au probleme cu respirația”, a scris pe Twitter Srijana Gummalla, comisarul Corporației Municipale Visakhapatnam.

https://www.facebook.com/watch/?v=1924891270974640