Înmormântare oprită chiar de preot: Când a văzut ce pățise decedatul, a și sunat la 112!

Publicat: 22 12. 2020, 13:32
Actualizat: 22 12. 2020, 13:35
Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ

Un preot din județul Argeș a oprit o înmormântare în momentul în care a văzut un detaliu straniu pe trupul decedtului. Când și-a dat seama ce s-ar fi întâmplat de fapt, a sunat înadată la 112!

Preotul dintr-o comună argeșeană a sesizat autoritățile locale după ce, în timpul unei înmormântări, a obersat că defuncta avea în jurul gâtului o năframă. Când s-a apropiat să vadă mai bine de ce decedatei i s-a pus așa ceva la gât, a observat câteva leziuni.

Înmormântare oprită chiar de preot

Se pare că rudele femeii se duseseră la medicul de familie pentru a lua certificatul medical constatator și l-au mințit că aceasta murise din cauze naturale, știindu-se de fapt că avea ceva probleme de sănătate.

Polițiuștii Secției Rurale Domnești au dispus transportul cadavrului la Serviciul de Medicină Legală Argeș, unde s-a stabilit că femeia a murit spânzurată. Pe numele medicului de familie a fost întocmit dosar penal.

O altă înmormântare care s-a desfășurat în mod neobișnuit a avut loc în județul Cluj, în luna august, când preotul unei comune ar fi fost nemulțumit de faptul că inițial oamenii ar fi refuzat să plătească taxa pentru locul de veci, așa că, aflat la capul decedatului, preotul le-a cerut membrilor familiei să-i pupe mâinile, pentru a-i ierta. După ce scandalul a ajuns la urechile superiorilor, aceștia au decis sancționarea disciplinară a parohului care trebuia să-i ceară scuze familiei.

După câteva zile de negocieri, în care preotul nu a fost dispus să accepte mai puțin de 5.000 de lei pentru a o înmormânta pe decedată, acesta a simțit nevoia și ca orgoliul să-i fie hrănit, așa că a condiționat slujba de scuzele și umilința familiei îndoliate.

Părintele Florin Parasca, paroh în Tăuți, Cluj, a fost filmat în timp ce amenința că nu va oficia o slujbă de înmormântare până când membrii familiei nu aveau de gând să-și ceară iertare în fața lui, pentru modul în care s-au comportat în ultimele zile.