Inspecția Judiciară a început verificările în cazul Caracal / Informații din dosar, date publicității de o asociație a magistraților

Publicat: 29 07. 2019, 10:29

„Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public despre cercetările privind dispariția a două persoane din județul Olt, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu:

1. La 26 iulie 2019 pentru verificarea modului în care au fost respectate dispozițiile procedurale de către magistrații implicați în instrumentarea cauzei.

2. La 29 iulie 2019 pentru verificarea circumstanțelor în care au fost date publicitatii presupuse informații vizând derularea anchetei penale de către o asociație profesională a magistraților.

Inspectorii judiciari vor efectua verificări prealabile în aceste cauze pentru a stabili dacă exista indicii cu privire la savârșirea vreunei abateri disciplinare”, se arată într-o informare a Inspecției Judiciare.

Inspecția Judiciară s-a sesizat încă de zilele trecute în legătură cu divulgarea unor informații confidențiale dintr-un dosar aflat în curs, în ceea ce privește scrisoarea deschisă a Asociației pentru Apărarea Statutului Procurorilor (AMASP), unele dintre precizări fiind infirmate de Poliție.

Scrisoarea, publicată și pe pagina de Facebook a procuroarei Alexandra Carmen Lăncrănjan, oferă detalii despre evoluția cazului de la Caracal, fiind făcută mențiunea că nu au fost folosite echipamente de localizare ale SRI, lucru interzis după decizia CCR. Mai mult, este precizat că echipamentele folosite sunt deficitare, „ca în toate dosarele penale instrumentate în ultimii 3 ani”.