Investiție de 20 de milioane de euro aprobată de Comisia Europeană în Caraș-Severin

Publicat: 24 03. 2017, 10:38

„Proiectul prevede reabilitarea și extinderea infrastructurii de apă și a sistemului de canalizare în Reșița, Caransebeș, Bocșa, Oțelu Roșu, Moldova Nouă, Oravița, Anina și Băile Herculane. Îmbunătățirile vor asigura calitatea apei potabile și epurarea apelor uzate la standarde europene”, a explicat Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională.

Potrivit comunicatului transmis de CE, prin modernizarea structurii de apă și apă uzată „va crește gradul de protecție a mediului înconjurător, deoarece toate apele uzate din gospodării și companii vor fi tratate înainte de deversare”.

Proiectele fazate sunt proiectele care nu a fost finalizate pe cadrul financiar anterior și, la solicitarea statutul membru, Comisia Europeană acceptă o derogarea, astfel încât acestea pot continua pe noul cadru financiar. În urma etapizării, investiția începută în perioada de programare 2007-2013 va putea fi finalizată în actuala perioadă de programare.

Proiectul ,,Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Caraș-Severin” este cofinanțat prin Fondul de coeziune, contribuția UE fiind în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro.