Ioan Mircea Paşcu, fost ministru al Apărării: „Ne aflăm într-un moment extrem de dificil, poate cel mai dificil al generaţiei noastre”

Publicat: 22 02. 2022, 21:44
Ioan Mircea Paşcu despre momentul dificil din punct de vedere militar / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ

Fostul ministru al Apărării, Ioan Mircea Paşcu, a afirmat marţi seară că ne aflăm într-un moment extrem de dificil, poate cel mai dificil al generaţiei noastre. Potrivit acestuia, NATO trebuie să facă tot ce ţine de ea pentru a securiza teritoriul aliaţilor şi în felul acesta îi pune la adăpost faţă de o posibilă acţiune agresivă din partea Rusiei.

Ioan Mircea Pașcu a explicat că rușii susţin în momentul de faţă că Ucraina face parte practic din patrimoniul rusesc.

„El (Vladimir Putin – n.red.) a cerut voie să se utilizeze forţele în străinătate. Ori ei susţin în momentul de faţă că Ucraina face parte practic din patrimoniul rusesc deci este o mică problemă legată de această chestiune.

Are mână liberă să utilizeze aceste forţe cum doreşte el, în condiţiile Constituţiei se spune în permisiunea acordată”, a spus Ioan Mircea Paşcu.

„NATO este o alianţă defensivă”

Pașcu a subliniat că NATO este o alianță defensivă, el mai subliniind că în condițiile în care Ucraina ar fi intrat în această Alianţă, nu ar fi reprezentat pentru Rusia o ameninţare.”NATO este o alianţă defensivă. Dacă Ucraina intră în această Alianţă, Ucraina nu va reprezenta pentru Rusia o ameninţare pentru că celelalte ţări nu sunt dispuse să lase Ucraina să creeze un război între NATO şi Rusia.

Dar problema principală este că dacă intră în NATO, Rusia nu mai controlează politic, economic, şi aşa mai departe Ucraina cum ar vrea să o facă.

Deci bătălia până la urmă e pe sfere de influenţă”, a mai afirmat fostul ministru al Apărării la Antena 3.