Iohannis l-a decorat, post-mortem, pe pompierul Daniel Fripis

Publicat: 31 08. 2015, 19:38
Actualizat: 31 08. 2015, 21:31

„În semn de înaltă apreciere pentru devotamentul de care a dat dovadă în activitatea de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență, îndeplinindu-și datoria cu prețul sacrificiului suprem, președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul „Bărbăție și Credință” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, sublocotenentului Fripis Gheorghe Marius-Daniel”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Decorarea a fost făcută la propunerea vicepremierului pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Daniel Fripis și-a pierdut viața, sâmbătă, în timpul intervenției pentru stingerea unui incendiu care izbucnise în curtea unei locuințe din municipiul Constanța.

El avea 42 de ani și lucra de nouă ani la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Constanța, având funcția de comandant de echipaj și grad de plutonier adjutant.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), intervenția pompierilor constănțeni a fost făcută după ce, sâmbătă, în jurul orei 11.26, o persoană a anunțat, prin 112, că în curtea unei locuințe din municipiul Constanța a izbucnit un incendiu la o butelie GPL.

Imediat, la locul accidentului s-au deplasat efective aparținând Detașamentul de Pompieri Constanța, cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă și cu șase pompieri.

În timpul misiunii de recunoaștere efectuată la fața locului, butelia a explodat, comandantul echipajului de intervenție, plutonierul adjutant Marius Daniel Fripis suferind leziuni grave la față și pierzându-și viața.