Iohannis l-a eliberat din funcție pe generalul Cocoru, unul dintre adjuncții directorului SRI

Publicat: 14 06. 2016, 20:02

Președintele Klaus Iohannis semnase, săptămâna trecută, decretul de trecere în rezervă a lui Dumitru Cocoru, odată cu înaintarea la gradul de general cu patru stele.

Dumitru Cocoru (54 de ani) a fost numit adjunct al directorului Serviciului Român de Informații la data de 26 ianuarie 2009.

În anul 2004 i-a fost acordat gradul de general de brigadă, în anul 2010 a fost înaintat în gradul de general-maior, iar în anul 2014 a fost înaintat în gradul de general-locotenent.

Înainte de a fi numit în conducerea SRI, a fost șeful Institutului pentru Tehnologii Avansate din cadrul Serviciului Român de Informații, unde a desfășurat activități în domeniul cercetării și proiectării.

Potrivit CV-ului de pe site-ul SRI, este expert criminalist în domeniul Sisteme de Telecomunicații și a fost acreditat de Ministerul Justiției. A participat la misiuni internaționale, la acțiuni desfășurate în cooperare cu parteneri străini și a contribuit la implementarea, la nivelul SRI, a unor „concepte moderne în domeniul cercetării și dezvoltării tehnologiei comunicațiilor”.

În 1999, a devenit doctor în domeniul Științe inginerești la Academia Tehnică Militară, cu teza intitulată „Sisteme adaptive pentru îmbunătățirea calității semnalelor – separarea oarbă a surselor de semnal”.

A absolvit Academia Tehnică Militară, specialitatea Radioelectronică de Radiolocație, în anul 1983.

SRI are patru posturi de adjuncți în schema de organizare. Pe lângă Dumitru Cocoru, mai ocupă funcția de adjunct Florian Coldea, George-Viorel Voinescu și Ion Grosu.