Ion Rădoi despre fostul director Metrorex: Au fost înregistrate probleme tehnice în fiecare săptămână, iar „metroul zburător” încă se află pe pereții Depoului Berceni

Publicat: 02 07. 2019, 17:37

Sindicalistul justifică măsura luată de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, de a nu mai prelungi mandatul lui Dumitru Șodolescu, spunând că în timpul mandatului acestuia au fost înregistrate probleme tehnice în fiecare săptămână, iar „metroul zburător” încă se află pe pereții Depoului Berceni din ianuarie, deși suma alocată pentru achiziția acestuia depășește 6 milioane de euro.

„Din punct de vedere tehnic, defecțiuni frecvente cel puțin la nivel săptămânal, culminând cu acel tren care ne-a costat peste 6 milioane de euro și care și acum se află pe peretții Depoului Berceni, deși incidentul a avut loc pe data de 26.01.2019″, afirmă Rădoi în comunicat.

De asemenea, neprelungirea mandatului a mai fost justificată prin neprezentarea contractului de mandat și administrativ, astfel încât au fost înlocuiți atât directorul general cât și consiliul administrativ.

„Din punct de vedere legislativ, în conformitate cu Ordonanța nr. 109 si Legea nr. 111 nu au fost în măsură să prezinte Contractul de mandat și administrativ astfel încât a dus la înlocuirea Consiliului de Administrație și a directorului general interimar”, a adăugat sindicalistul.