Ionel Arsene, interceptat de polițiști și dus în arest. Președintele CJ Neamț mergea singur să se predea

Publicat: 29 01. 2018, 23:07

Purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț, Elena Bulgărea, a declarat, luni seara, corespondentului MEDIAFAX, că Ionel Arsene a ajuns în sediul Arestului IPJ.

„Era în drum spre Centrul de detenție când l-au interceptat colegii mei. A fost desemnată și o echipă din cadrul Serviciului de Investigații Criminale care să pună în executare mandatul, însă acesta era în drum spre Centru, fapt pentru care a fost preluat și încarcerat în Arestul IPJ Neamț. A fost contactat telefonic și s-a stabilit că acesta era în drum spre Centrul de detenție, astfel că a fost preluat de pe traseu”, a declarat Bulgărea.

Curtea de Apel Bacău a decis, luni, admiterea contestației făcute de DNA, dispunând arestarea preventivă a președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de trafic de influență.

Instanța de fond a decis, inițial, plasarea lui Ionel Arsene sub control judiciar, însă DNA a contestat măsura, iar Curtea de Apel Bacău a dispus arestarea preventivă.

Tribunalul Bacău nu a dispus arestarea lui Ionel Arsene, președintele PSD Neamț, deoarece, așa cum se arată în motivarea instanței, s-a apreciat că măsura controlului judiciar este suficientă pentru desfășurarea procesului penal.

„Tribunalul constată că deși există probe și indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârșit o faptă prevăzută de legea penală, se apreciază că o măsură preventivă mai ușoară, cea a controlului judiciar, este suficientă pentru asigurarea bunei desfășurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii inculpatului de la judecată ori al prevenirii săvârșirii unor alte infracțiuni”, arată instanța motivele pentru care a dispus măsura controlului judiciar.

Arsene este acuzat că, în 2013, ar fi primit o sută de mii de euro de la Gheorghe Ștefan pentru a interveni pe lângă șeful ANI de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiță Tărâță, în acea perioadă președinte al CJ Neamț, să fie declarat incompatibil.

Intervenția nu și-a atins scopul, iar după ce a fost condamnat în Microsoft, Gheorghe Ștefan i-a cerut lui Arsene, prin intermediul unui bilet înmânat de fiul său.

„Întâlnirea dintre martor și AI a avut loc în biroul acestuia din urmă din Consiliul Județean Neamț, la sfârșitul lunii ianuarie 2017. După ce a citit biletul AI i-a zis că e ok și tatăl său să stea liniștit întrucât PSD va da o ordonanță de grațiere în următoarele zile”, se arată în motivarea magistraților Tribunalului Bacău.

Dosarul a fost deschis în cursul anului 2017.