IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, către reprezentanții mediului de afaceri: „Veniți să vă spovediți la mine. N-o să vă denunț la DNA!”

Publicat: 09 03. 2015, 19:32

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a marcat trei aniversări, și anume 165 de ani de la înființare, 25 de ani de la reluarea activității camerei, interzisă pe vremea comuniștilor, și un deceniu de la inaugurarea centrului regional de afaceri CRAFT, scrie pressalert.ro. La eveniment au fost prezenți, printre alții, Petre Roman și Decebal Anastasescu, reprezentanții firmelor membre, Înaltpreasfințitul Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, comandantul Brigăzii 18 Infanterie Banat, dar și alte oficialități, precum primarul Nicolae Robu, președintele CJ Timiș, Titu Bojin, și Eugen Dogariu.

„Nu am să vă denunț la DNA!”

La sfârșitul evenimentului au fost decernate diplome și alte însemne aniversare, iar ÎPSS Mitropolitul Banatului a ținut să spună că, dacă i se vor confesa, nu îi va denunța la DNA pe cei din mediul de afaceri.„Fără o predictibilitate minimă internă, mediul de afaceri nu se poate mișca. Predictibilitatea externă este o altă componentă pe care dumneavoastră trebuie să o prindeți în ecuația dezvoltării afacerilor dumneavoastră. Mai există un fenomen care macină mediul afacerilor românești, este acel cuvânt care începe cu „ș” și se termină cu „ă”. Eu nu pot să spun acum că deja, de câteva săptămâni, trăim în mediul denunțurilor la DNA. Poarta mea este deschisă și pentru cei ce vă mișcați în mediul de afaceri și dacă îmi spuneți mie necazurile voastre, nu am să vă denunț la DNA, dar o să îi denunț pe cei care încearcă să vă pună piedică în cale. Am să îl pun pe clopotar să tragă clopotele la biserică, să audă lumea dacă cineva vă împiedică să vă desfășurați activitatea de producător”, a declarat ÎPS Mitropolitul Banatului.

Unul dintre marii absenți ai evenimentului a fost Georgică Cornu, președintele CCIAT, care este anchetat pentru evaziune fiscală și a invocat motive de sănătate.