Isărescu atrage atenția băncilor să nu își ajute clienții prea târziu

Publicat: 16 02. 2012, 08:52
Actualizat: 02 03. 2012, 06:17
Băncile comerciale au avut o reacție exagerată, chiar dacă în parte motivată, și s-ar putea trezi prea târziu pentru a-și ajuta clienții, a declarat, miercuri, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Băncile comerciale au avut o reacție exagerată, chiar dacă înparte motivată, și s-ar putea trezi prea târziu pentru a-și ajutaclienții, a declarat, miercuri, guvernatorul BNR, MugurIsărescu.

„Și băncile au suprareacționat și într-o parte, și în alta. Nuspun că n-au avut motive. S-ar putea ca atunci când se vor trezi șivor dori să-și ajute clienții să fie prea târziu. Trebuie mai multăatenție și flexibilitate”, a spus Isărescu.

El a arătat că „generozitatea exagerată” a băncilor-mamă,inclusiv în luna septembrie 2008, și ulterior suprareacțiasistemului bancar au condus la această ruptură între evoluțiaeconomiei până în trimestrul IV al anului trecut și ceaulterioară.

„Băncile-mamă au fost extrem de generoase, chiar până înseptembrie anul trecut. Aveam bănci care trimiteau scrisori dedragoste clienților, invitându-i să vină cu buletinul să iacredite. De aceea a fost și ruptura bruscă. S-a sărit calul șiîntr-o parte, și în alta. S-a sărit extrem de repede”, a afirmatIsărescu.

Mediafax