Iulian Matache este, oficial, noul ministru al Transporturilor

Publicat: 16 07. 2015, 10:24

Iulian Matache, secretar de stat în cadrul Ministerului Trasporturilor, îl înlocuiește pe Ioan Rus care a demisionat în urmă cu o lună. 

Premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri, că Iulian Matache, actual secretar de stat la MT, este propunerea sa pentru portofoliul Transporturilor, în baza deciziei BPN al PSD.

„În baza deciziei BPN al PSD, am decis să-l propun pe domnul Iulian Matache pentru funcția de ministru al Transporturilor! Îi urez succes!”, a scris premierul pe contul său de Twitter.

Anunțul a fost făcut după ce, tot miercuri, președintele Klaus Iohannis a respins prima propunere a premierului, în persoana lui Mihai Fifor. Președintele a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a lui Mihai-Viorel Fifor în funcția de ministru al Transporturilor, întrucât persoana nominalizată nu are expertiza și experiența managerială necesare, informează Administrația Prezidențială.

Președintele a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care să întrunească condițiile necesare pentru a fi numită în funcția de membru al Guvernului.

De asemenea, Iohannis a semnat miercuri decretul prin care se ia act de demisia lui Ioan Rus, ministru al Transporturilor, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Potrivit unei decizii a Curții Constituționale, președintele poate respinge o singură dată, motivat, propunerea de numire a unui ministru.