Johnson & Johnson a oprit testarea unui vaccin anti-COVID-19, după îmbolnăvirea unui participant

Publicat: 13 10. 2020, 07:01
Johnson & Johnson a oprit testarea unui vaccin anti-COVID-19, după îmbolnăvirea unui participant / Foto generic Pixabay.com

Johnson & Johnson a anunțat luni suspendarea testelor clinice ale unui vaccin anticoronavirus, deoarece unul dintre participanții la teste s-a îmbolnăvit „inexplicabil”. În luna septembrie, AstraZeneca, un alt gigant pharma, a oprit testele pentru un vaccin anti-Covid-19, din același motiv.

„Am oprit temporar dozarea suplimentară în toate testele noastre clinice ale unui vaccin experimental împotriva COVID-19, inclusiv toate testele din faza a treia, din cauza unei boli inexplicabile a unui participant”, a anunţat într-un comunicat Johnson & Johnson.

Compania a precizat că boala persoanei respective a fost examinată de medicii personali, dar și de un consiliu independent de monitorizare a siguranței medicale.

Johnson & Johnson este doar una din companiile care dezvoltă vaccinuri anticoronavirus.

60.000 de persoane participă la studiu

Vaccinul se află în faza a treia a unui proces în trei faze de dezvoltare clinică, în timpul căreia vaccinul este administrat la mii de participanți și testat pentru a se verifica eficiența și siguranța sa, în timp ce o serie de alți participanți primesc un tratament de tip „placebo”.

În septembrie, Johnson & Johnson a informat că înrola 60.000 de persoane de pe trei continente pentru a lua parte la faza a treia a studiului.

AstraZeneca a reluat studiile privind vaccinul anticoronavirus la scurt timp

Compania pharma AstraZeneca a reluat studiile clinice privind vaccinului său anti-Covid-19, după ce a primit acordul de la autorități, a anunțat compania sâmbătă.

„La 6 septembrie, procesul de revizuire standard a intrat într-o pauză voluntară în toate studiile globale, pentru a permite revizuirea datelor de securitate de către comitete independente și autorități de reglementare internaționale”, a spus AstraZeneca. Compania a adăugat că experții în securitate au recomandat Medicines Health Regulatory Authority (MHRA) din Marea Britanie că este sigură reluarea studiilor pe plan local.

Testarea vaccinului împotriva Covid-19, oprită după ce un participant s-a îmbolnăvit în mod „inexplicabil”

Testarea realizată de compania farmaceutică AstraZeneca și Universitatea Oxford a fost oprită după ce un participant s-a îmbolnăvit în mod „inexplicabil”.