Jose Barroso cere Germaniei măsuri concrete pentru combaterea încălzirii globale

Publicat: 15 02. 2012, 11:47
Actualizat: 25 05. 2012, 22:41
Germania trebuie să ia măsuri concrete pentru a face față încălzirii globale și nu să protesteze atunci când ar trebui să aplice măsurile planificate, a declarat președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Germania trebuie să ia măsuri concrete pentru a face față încălzirii globale și nu să protesteze atunci când ar trebui să aplice măsurile planificate, a declarat președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, citat sâmbătă de revista WirtshaftwWoche, relatează Reuters.

"Am convenit asupra obiectivelor politicilor de mediu în UE – apropo, în timpul președinției germane", a spus el. "Aceste planuri trebuie concretizate. Nu putem numai să vorbim despre combaterea schimbărilor climatice în general și apoi să protestăm când vine vorba despre aplicarea măsurilor", a spus Barroso.

Deși cancelarul Angela Merkel a transformat combaterea încălzirii globale într-un obiectiv principal al administrației sale, Germania a protestat față de planurile UE, pe care le apreciază prea dure pentru producătorii germani de automobile, unul dintre cele mai influente grupuri de lobby din țară.

Comisia va prezenta miercuri un proiect de reformă a sectorului energiei și modalități de combatere a schimbărilor climatice, pe baza obiectivelor stabilite de liderii UE în luna martie a anului trecut.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro