Judecătoare din Sinaia, cercetată de DNA după ce ar fi primit mită o haină de blană

Publicat: 22 03. 2016, 08:57

This browser does not support the video element.

Conform unor surse judiciare, judecătoarea Ruxandra Popescu, magistrat la Judecătoria Sinaia, este acuzată că ar fi dat o hotărâre nelegală de care ar fi beneficiat mai multe persoane, printre care și fostul șef al Poliției din Sinaia, Marin Tudorică, arestat preventiv în luna ianuarie pentru trafic de influență și operațiuni incompatibile cu funcția.

Potrivit sursei citate, magistratul ar fi primit ca mită inclusiv o haină de blană.

Conform acelorași surse, hotărârea nelegală dată de magistrat se referă la mai multe terenuri pentru care a fost stabilit un preț mai mic decât cel de pe piață, terenuri pe care fostul șef al Poliției Sinaia ar fi construit un ansamblu imobiliar.

Potrivit DNA, Marin Tudorică este suspectat că, prin intermediul unui om de afaceri pe care îl proteja, în cursul anului 2010, a construit un ansamblu imobiliar rezidențial în stațiune și s-a implicat direct pentru a obține avizele și autorizațiile necesare construcțiilor, dar și în vânzarea acestora.

Astfel, Marin Tudorică a postat anunțuri de vânzare pe site-uri de specialitate și își dădea numerele de contract pentru realizarea tranzacțiilor.