Judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu, reprimită în magistratură. Unde va fi mutată disciplinar Camelia Bogdan

Publicat: 13 12. 2017, 16:29
Actualizat: 25 03. 2019, 23:30

Magistrații instanței supreme au admis, cu majoritate, recursurile declarate de Camelia Bogdan și Asociația Forumul Judecătorilor din România împotriva deciziei prin care Consiliul Superior al Magistraturii a decis excluderea acesteia din magistratură și au hotărât înlocuirea sancțiunii excluderii din magistratură cu mutarea disciplinară pe o perioadă de 6 luni, la Curtea de Apel Târgu Mureș, începând cu data de 15 ianuarie 2018.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, în 8 februarie 2017, excluderea din magistratură a Cameliei Bogdan, unul dintre cei doi judecători care a decis condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul referitor la Institutul de Cercetări Alimentare (ICA). Decizia Secției pentru judecători a fost luată ca urmare a unor acțiuni introduse pe rolul Inspecției Judiciare. Juriștii au stabilit că magistratul a săvârșit o abatere disciplinară în condițiile în care Camelia Bogdan ar fi mers într-un sejur, în cadrul căruia ar fi predat funcționarilor din Ministerul Agriculturii, în perioada în care avea spre soluționare dosarul ICA, în care Ministerul Agriculturii era parte civilă.

Cauza a ajuns la Secția pentru judecători a CSM în materie disciplinară, magistrații luând hotărârea ca judecătoarea să fie exclusă din magistratură. Ulterior, Camelia Bogdan a contestat la instanță decizia.