Junta militară din Myanmar suspendă accesul publicului la Internet

Publicat: 15 02. 2012, 10:31
Actualizat: 10 06. 2012, 04:41
Junta militară din Myanmar pare să fi suspendat, vineri, accesul public la Internet, pentru a împiedica difuzarea de înregistrări vifeo, fotografii și informații referitoare la reprimarea celor mai ample proteste din ultimii 20 de ani împotriva regimului militar.

Junta militară din Myanmar pare să fi suspendat, vineri, accesul public la Internet, pentru a împiedica difuzarea de înregistrări vifeo, fotografii și informații referitoare la reprimarea celor mai ample proteste din ultimii 20 de ani împotriva regimului militar, relatează Reuters.

Cafenelele care ofereau posibilitatea de navigare pe Internet au fost închise, iar biroul de relații cu clienții al principalului furnizor de Internet nu a răspuns la telefoane, evitând astfel să ofere explicații în legătură cu suspendarea serviciilor de Internet.

Cetățenii birmani au informat prin intermediul Internetului comunitatea internațională cu privire la protestele violente din ultimele zile, față de guvernarea militară aflată la putere de 45 de ani și față de nivelul scăzut de trai din Myanmar.

Ei au utilizat site-ul Facebook sau au transmis informații prin intermediul unor felicitări electronice, în timp ce angajații unor agenții de presă care se opun regimului au utilizat Internetul pentru a difuza înregistrări și fotografii.