Jurnalista de radio Liliana Nicolae își lansează un volum de reportaje la Bookfest

Publicat: 22 05. 2015, 14:09

„Reportajele din această carte sunt ca o fotografie a locurilor pe care le-am văzut și a oamenilor pe care i-am întâlnit la un moment dat. Cine le citește află cum se trăia sau cum se trăiește în anumite locuri. Cum se schimbă sau de ce nu se schimbă lucrurile și mentalitățile. E vorba de istoria recentă, dar și de povești de demult, cum e cazul reportajelor despre Sighișoara, de exemplu. E vorba despre locuri încremenite în timp, ca satele izolate ale Deltei, despre palatele somptuoase în care locuiesc țiganii din Buzescu sau de colibele din pământ în care trăiesc cei din rudăria de la periferia Zimnicei”, spune autoarea, care este jurnalistă de 25 de ani.

Liliana Nicolae, în prezent producător la radio Europa FM, a fost jurnalist la BBC -secția română (1999-2008) și la Radio RomâniaActualități.

Printre distincțiile profesionale pe care le-a primit se află: „Cel mai bun reportaj radio” (acordat de Clubul Român de Presă, în 2003), „Reporter European” (scordat de Parlamentul European, în 2008 și 2013) și două nominalizări la Festivalul internațional de documentare radio PRIX Europa (2010 și 2011).