Klaus Iohannis a subliniat, la summitul de la Porto, importanța luptei împotriva dezinformării legate de vaccin

Publicat: 08 05. 2021, 21:00
Actualizat: 09 05. 2021, 08:16
Iohannis a subliniat importanța luptei împotriva dezinformării / Sursă Foto: Alexandru Dobre - Mediafax Foto

Președintele României, Klaus Iohannis, a subliniat, la summitul de la Porto, că vaccinarea populației rămâne în prim plan și că este important să fie dezvoltată o campanie de informare publică eficientă care să contracareze acțiunile de dezinformare care riscă să sporească gradul de neîncredere în vaccinuri, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Sâmbătă a avut loc o reuniune informală a Consiliului European, unde șefii de stat și de guvern au avut un nou schimb de opinii cu privire la coordonarea la nivel UE în contextul pandemiei de COVID-19. Accentul întâlnirii a fost pus pe situația epidemiologică actuală și derularea campaniilor de vaccinare, inclusiv din perspectiva asigurării necesarului de vaccinuri și a comunicării publice, se mai arată în sursa citată.

Iohannis a subliniat importanța luptei împotriva dezinformării

„Președintele României a reiterat apelul la consolidarea coordonării la nivelul Uniunii, arătând că imunizarea populației rămâne prioritară, context în care este importantă asigurarea necesarului de vaccinuri, eforturile Comisiei Europene în acest sens fiind pe deplin apreciate. De asemenea, Președintele Klaus Iohannis a subliniat importanța unei campanii de informare publice eficiente care să contracareze acțiunile de dezinformare care riscă să sporească gradul de neîncredere în vaccinuri”, transmite Administrația Prezidențială.