Klaus Iohannis s-a întâlnit cu ministrul de externe din Polonia

Publicat: 21 12. 2015, 17:04

Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, în cadrul discuțiilor de la Palatul Cotroceni, a fost subliniat interesul reciproc pentru aprofundarea relației bilaterale, care a cunoscut în ultimii ani o ascensiune remarcabilă din perspectivă regională, europeană și euroatlantică.

„Președintele României a remarcat cu satisfacție angajamentul comun pentru dezvoltarea cooperării bilaterale sectoriale, confirmat prin semnarea, de către ministrul de Externe al României și ministrul de Externe al Poloniei, a unui nou Plan de Acțiune al Parteneriatului Strategic. Totodată, președintele Klaus Iohannis a subliniat dorința părții române pentru dezvoltarea cooperării economice la nivelul potențialului existent”, se mai arată în comunicatul de presă.

Cei doi înalți demnitari și-au exprimat interesul și pentru dezvoltarea interconectării infrastructurii regionale.

De asemenea, discuțiile s-au concentrat și pe colaborarea dintre cele două state, pe coordonatele trasate cu ocazia Reuniunii la nivel înalt a șefilor de stat din Europa Centrală și de Est, care a avut loc la București, pe 4 noiembrie, în perspectiva Summitului NATO de la Varșovia din 2016.

În contextul situației de securitate din regiune, șeful statului a insistat asupra importanței care trebuie acordată zonei Mării Negre.

În același timp, conform sursei citate, în cadrul întâlnirii au mai fost abordate elemente legate de gestionarea migrației, principala provocare cu care se confruntă Uniunea Europeană în prezent.