Lacurile Tei și Floreasca vor trece printr-o transformare de milioane de lei. „Există o presiune de a asigura locuri de loisir, mai ales în zona aceasta”

Publicat: 11 05. 2015, 13:18
Actualizat: 03 09. 2019, 19:26

This browser does not support the video element.

Bucureștenii vor putea practica sporturi nautice, se vor plimba cu bicicleta și vor merge la spectacole în parcurile din sectorul 2. Lucrările sunt plătite de Primăria Capitalei din fonduri proprii și bani europeni, informează știrileprotv.ro.

După Revoluție, locurile de relaxare din Herăstrău, Floreasca și Lacul Tei au devenit un paradis în decădere. Autoritățile vor să schimbe acest lucru. Pe Lacurile Floreasca și Tei vor fi amenajate 12 debarcadere și 6 porturi.

Primăria are deja o listă cu achiziții, care cuprinde un vaporaș cu alimentare cu celule fotovoltaice, zeci de echipamente de wind și kite surf, caiace, bărcuțe și hidrobiciclete. Bucureștenii și nu numai ei vor putea să vadă numeroase spectacole în două amfiteatre și la o sală polivalentă cu 360 de locuri. Totodată, în zonă vor fi construite trei piscine, iar pentru bicicliști va exista o pistă de 4,5 km.

„Există o presiune și o necesitate de a asigura locuri de loisir din București, mai ales în zona asta”, a declarat Gheorghe Pătrașcu, arhitectul șef al Capitalei. Investiția în acest proiect este de 88 milioane lei, iar un sfert sunt fonduri europene.