Laszlo Borbely și Victor Paul Dobre SCAPĂ DE URMĂRIREA PENALĂ. Camera Deputaților a respins cererile Parchetului General

Publicat: 11 09. 2012, 16:10
Actualizat: 03 02. 2019, 02:11

Deputații au votat astăzi împotriva urmăririi penale a fostului ministru al Mediului, Laszlo Borbely (UDMR) și a fostului ministru delegat al Administrației, Victor Paul Dobre. Plenul a urmat astfel recomandarea făcută ieri de Comisia Juridică.

Borbely este suspectat de două infracțiuni de trafic de influență și de fals în declarații, conform DNA, care a solicitat prin Procurorul General Laura Codruța Kovesi aprobarea începerii urmării penale, conform legii care spune că un parlamentar care a fost sau este ministru poate fi urmărit penal doar cu aprobarea plenului camerei parlamentare din care face parte.

În luna iulie 2011, ministrul Mediului Laszlo Borbely era suspectat de procurorii DNA că ar fi beneficiat de lucrări de 20.000 de euro pentru amenajarea unui apartament, în schimbul influenței sale în atribuirea unor contracte de lucrări ale Administrației Naționale „Apele Române” către o firmă din Negrești Oaș. Patronul acestei firme și un consilier al lui Borbely sunt deja urmăriți penal.

Victor Paul Dobre urma să fie cercetat de procurori în Dosarul „Referendumul”, pentru că i-a cerut șefului de la Direcția de Evidență a Populației să revină asupra cifrei alegătorilor înscriși pe listele electorale permanente și a trimis o nouă adresă către Curtea Constituțională.