Lăzi cu grenade neexplodate, găsite într-un depozit situat la 4 metri adâncime. Accesul interzis pe o rază de 100 de metri

Publicat: 30 07. 2018, 14:36
Actualizat: 02 10. 2018, 17:32

IGSU anunță descoperirea mai multor lăzi cu muniție rămasă neexplodată (grenade), găsite într-un depozit situat la 4 metri adâncime din Toplița, județul Harghita.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita, depozitul de muniție neexplodată a fost descoperit în urma unor lucrări de excavare la rețeaua de canalizare.

„Este vorba de mai multe lăzi cu grenade. A fost evacuată zona pe circa 100 de metri, respectiv două persoane. Zona a fost delimitată, iar accesul a fost restricționat”, informează reprezentanții ISU Harghita.

Se presupune că grenadele datează din Primul Război Mondial. Acestea au fost găsite pe strada Mesteacănului din municipiul Toplița. 

La fața locului au fost trimise 2 autospeciale pirotehnice – una de la Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență-USISU Ciolpani și una de la ISU Harghita.

De asemenea, la locul evenimentului se deplasează și containere tip multirisc, dotate cu echipamente necesare intervenției.