Le bătea și ținea mâncarea ÎNCUIATĂ. Trei fete din Dâmbovița, abuzate de un tată ALCOOLIC

Publicat: 30 07. 2018, 17:12

Potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC Dâmbovița, Dumitru Andrei, angajații Direcției au fost sesizați printr-un apel făcut la Telefonul Copilului că trei fetițe și un băiat din comuna Petrești, sat Ionești, sunt abuzați și neglijați de tatăl lor.

„Noi am fost sesizați, iar colegii mei s-au dus astăzi (luni) să facă evaluarea la fața locului. Se reclamă că tatăl nu îi crește corespunzător. Că nu sunt îngrijiți„, a declarat Dumitru Andrei.

Potrivit acestuia, în urma evaluării, s-a luat decizia ca trei copii, de 6, 8, respectiv 10 ani, să fie plasați în sistem de urgență.

„Cel de-al patrulea copil, în vârstă de 12 ani, a rămas în grija tatălui. Este urmărit însă, de autoritatea locală”, a spus purtătorul de cuvânt al DGASPC Dâmbovița.

Cei trei copii urmează să fie consultați psihologic.

Viceprimarul comunei Petrești, Ion Constantin, a declarat pentru Mediafax, că știa de acest caz, mai ales că anul trecut autoritățile au mai încercat un astfel de demers. Mama a plecat în urmă cu ceva timp, iar copilașii au rămas în grija tatălui căzut în patima băuturii.

Toți locuiesc într-o singură cameră, în mizerie.

„Noi am mai încercat și anul trecut să luăm copiii. Erau ținuți înfometați, le mai dădea bunicul niște pâine. Tatăl nu-i lăsa să mănânce, decât când venea el și ținea mâncarea încuiată. Fetele au spus că le bătea, că nu le dă să mănânce. El consumă alcool, a jucat și la păcănele. Nu au condiții. Stau toți într-o cameră, e mizerie. Sunt nespălați. Acum, trei au fost luați, al patrulea nu a vrut”, a spus Ion Constantin.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliției Dâmbovița, Alexandra Ciurea, a precizat că IPJ Dâmbovița s-a autosesizat, iar polițiștii fac cercetări pentru rele tratamente aplicate minorului.