Liberalii vor intra în opoziție dacă moțiunea de cenzură a PSD va fi adoptată

Publicat: 15 02. 2012, 10:29
Actualizat: 22 06. 2012, 22:57
Vicepreședintele PNL Puiu Hașotti a declarat, astăzi, că liberalii vor intra în opoziție dacă moțiunea va fi adoptată, refuzând orice combinație pentru a rămâne la guvernare.

Vicepreședintele PNL Puiu Hașotti a declarat, astăzi, că liberalii vor intra în opoziție dacă moțiunea va fi adoptată, refuzând orice combinație pentru a rămâne la guvernare. El a analizat și formulele de guvernare care ar putea apărea dacă moțiunea este adoptată, susținând însă că multe dintre acestea sunt utopice.

"Un guvern PNL-PSD este exclus. Ne despart multe lucruri: doctrina, ideologia, proiectele legate de guvernare. Un guvern PSD-PD nu ar avea șanse de reușită dacă ascultăm declarațiile liderilor democrați. Dar eu nu mai cred demult în afirmațiile PD. Totuși, în programul lor politic este interzisă o colaborare cu PSD", a afirmat liderul liberal.

Hașotti a apreciat că este imposibilă o formulă de guvernare între PD și PLD sau ca PSD să formeze un guvern minoritar deoarece aceste variante nu ar avea susținere.

Puiu Hașotti a anunțat că liberalii nu vor sprijini nici un guvern de tehnocrați, pentru că acesta este "fie o iluzie, fie duce la aranjamente subterane".

Vicepreședintele PNL a respins și varianta alegerilor anticipate, pentru că "nu crede în această soluție". El speră ca acest guvern să își ducă mandatul până la capăt și să fie lăsat să încheie proiectele pe care le-a început.