Lider PSD: Am primit un semnal foarte clar și trebuie să luăm act de el / Rezultatul este unul slab

Publicat: 27 05. 2019, 09:18

„Este un rezultat slab, la care nu mă așteptam. Mă așteptam la un rezultat în jurul a 30% care, de asemenea, nu era un rezultat foarte bun pentru noi, dar 25% e un rezultat slab pentru PSD și sper ca fiecare dintre cei care au de învățat din ceea ce ne-au transmis cetățenii să o facă”, a spus Emil Radu Moldovan.

Întrebat despre eventuale demisii la nivelul conducerii PSD, Moldovan a spus că rezultatul „este prea fierbinte pentru a avea o decizie”.

„Ceea ce este foarte clar pentru mine este că am primit un semnal foarte clar, pe care vom vedea cum arată și la nivelul județul Bistrița-Năsăud și trebuie să luăm act de el. Cetățenii știu de fiecare dată cel mai bine ce își doresc și fiecare dintre noi trebuie să învățăm din acest rezultat”, a afirmat președintele PSD Bistrița-Năsăud.

În opinia acestuia, prezența spectaculoasă este un lucru foarte bun pentru democrația din România.

„Când oamenii reîncep să devină interesați de politică, de alegeri, este un lucru bun. Dacă pentru mine s-a întâmplat un lucru bun, acesta este, din punctul meu de vedere cel mai pozitiv lucru – numărul mare de alegători care s-au prezentat la urne. Cred că cel puțin în municipiul Bistrița, în permanență au fost oameni la secția de votare. Noi vorbim în momentul de față de o prezență de aproape 50% din cei înscriși în listele, însă dacă îi calculăm pe cei 4 milioane plecați o să vedeți că prezența este de 80%, nu de 50%. Comparația trebuie făcută aici, că România a ajuns fruntașă în țările europene cu prezența la vot lucru care pe mine mă bucură pentru că este un lucru foarte bun”, a conchis Moldovan.

Vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, a declarat, duminică seara, la ieșirea din sediul PSD, că i-a cerut personal demisia lui Liviu Dragnea, iar acesta i-a răspuns că o să se mai gândească. În opinia liderului PSD Vrancea, ar trebui convocat în zilele următoare un CEx pentru a discuta rezultatele alegerilor.

De asemenea, Marian Oprișan a declarat că ceea ce spune Liviu Dragnea, după estimările rezultatelor la alegerile europarlamentare, de 25%, „nu mai interesează pe nimeni”. El a precizat că în acest moment „luxul și prostia se plătesc”.