LIDERUL organizației teroriste ISIS s-a detonat în Siria, pentru a nu fi capturat de autoritățile din Turcia

Publicat: 02 05. 2023, 10:32

Liderul grupării jihadiste Statul Islamic a murit sâmbătă în nord-vestul Siriei. El şi-ar fi detonat centura de explozivi în timpul unei operaţiuni a serviciilor secrete turce (MIT), a dezvăluit presa turcă.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat duminică seara că ”presupusul şef al Daesh (acronimul arab al SI), cu numele de cod Abu Hussein al-Qourachi a fost neutralizat” în Siria sâmbătă, într-o operaţiune a MIT, potrivit Mercopress.com.

Liderul grupării Statul Islamic, Abu Hussein al-Qurashi, a fost ucis în Siria într-o operațiune efectuată de agenția de informații MIT din Turcia, potrivit președintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

„Acest individ a fost neutralizat ieri ca parte a unei operațiuni de către organizația națională de informații turcă din Siria”, a declarat Erdogan într-un interviu cu postul de televiziune TRT Türk.

Erdogan îl urmărea pe al-Qourachi de ceva vreme

Erdogan a spus că organizația de informații îl urmărește pe al-Qourachi de mult timp.

Surse locale și de securitate siriene au declarat că raidul a avut loc în orașul Jandaris, din nordul Siriei, care este controlat de grupurile rebele susținute de Turcia și care a fost una dintre zonele cele mai afectate de cutremurul din 6 februarie, care a lovit Turcia și Siria.