Bărbatul din Dolj care și-a decapitat cu drujba un vecin a fost prins. Săteanul la care s-a adăpostit suspectul povestește ce s-a întâmplat: „A venit cu o drujbă, cică a tăiat un om” | VIDEO

Publicat: 26/12/2022, 20:20
Actualizat: 26/12/2022, 21:13

Bărbatul din județul Dolj căutat de polițiști după ce și-ar fi ucis un vecin cu o drujbă a fost prins în cursul serii de luni.

Potrivit autorităților locale, tânărul, în vârstă de 25 de ani, a fost depistat de o echipă formată din polițiști și jandarmi, în apropierea comunei Călărași.

„În continuarea activitătilor privind căutarea tânarului de 25 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de omor calificat, în urmă cu câteva minute, acesta a fost găsit de echipele de căutare formate din polițiștii doljeni și jandarmi din cadrul IJJ Dolj, pe un câmp din extravilanul comunei Călărași. Acesta va fi condus la sediul poliției pentru cercetări”, au anunțat autoritățile.

Bărbatul a încercat să se ascundă la un sătean

După crimă, tânărul a încercat să se ascundă la o stână unde lucrase în trecut.

„A fost și la băiatul meu ăla mare, s-a dus și i-a zis «nu vrei să cumperi o drujbă»? «Nu cumpăr că am nouă, dar văd că are sânge pe ea». Nu a spus nimic”, povestește săteanul.

Fiul victimei este plecat la muncă în străinătate, în Spania, și se va întoarce acum în țară pentru a-și înmormânta tatăl.

Crimă terifiantă în Dolj

Tânărul este suspectat că, pe fondul consumului de alcool, și-ar fi ucis un consătean, decapitându-l cu o drujbă. Bărbatul este cunoscut la nivel local ca având probleme psihice.

Primarul din localitatea Călărași, județul Dolj, de două zile, face apel pe pagina de socializare ca oamenii care îl întâlnesc pe suspect – acesta a fost văzut mergând cu o drujbă pe bicicletă – să sune la numărul de urgență 112.

„Sunt continuate căutările în ceea ce îl privește pe Stoinea Ștefăniță, iar imaginea nocturnă este ultima surprinsă de o cameră de supraveghere din localitate, ieri dimineață, pe la 04.00. Facem din nou precizarea să alertați poliția, să nu încercați acțiuni personale. Uneori, teama sau influența altor factori pot genera situații nedorite.

În principiu, cooperează, dar cu siguranță este speriat. Cu privire la alte detalii, doar poliția le poate furniza, potrivit procedurilor interne, deci, dacă se poate, fără alte presupuneri sau aprecieri nepotrivite. Sunt cercetări în derulare… Vă mulțumesc!”, a scris primarul Sorin Sandu pe pagina sa de Facebook, postând și o fotografie a bărbatului căutat.

În dimineața zilei de 25 decembrie a.c., ora 08.45, polițiștii Poliției Orașului Dăbuleni au fost sesizați prin apel de urgență 112, de o femeie, de 50 de ani, din comuna Călărași, cu privire la faptul că, vecinul său, de 57 de ani, este decedat în locuință. La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii care au constatat că informațiile transmise se confirmă.

„Întrucât au rezultat indicii privind săvârșirea infracțiunii de omor, la fața locului s-a deplasat o echipă complexă de cercetare formată din procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului Criminalistic Dolj.

În fapt, în cursul nopții de 24/25 decembrie a.c., bărbatul de 57 de ani, împreună cu alți doi bărbați, din aceeași localitate, au consumat băuturi alcoolice la locuința victimei, iar la un moment dat, unul dintre cei doi bărbati, în vârsta de 25 de ani, i-ar fi aplicat mai multe lovituri victimei, cu corpuri dure și cu un obiect tăietor-despicător, care i-ar fi provocat decesul.

Cadavrul bărbatului a fost transportat la morgă, în vederea efectuării necropsiei. Cercetările au fost preluate în anchetă proprie de către procurorul criminalist, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat. După comiterea faptei, tânărul de 25 de ani a fugit într-o direcție necunoscută, fiind efectuate activități specifice în vederea prinderii acestuia”, au transmis reprezentanții IPJ Dolj, prin intermediul unui comunicat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto