Liderul PPDD Bistrița, trimis în judecată de DNA pentru că a vândut un loc de parlamentar

Publicat: 13 12. 2012, 12:50
Actualizat: 02 05. 2015, 09:51

Octavian Seciu, liderul interimar al PPDD Bistrița, a fost trimis în judecată de DNA pentru că ar fi vândut un loc de parlamentar. Dosarul a fost instrumentat de către Ioan Irimie, procurorul propus de Mona Pivniceru pentru funcția de procuror șef al DNA. Seciu este acuzat că i-ar fi vândut un loc de parlament omului de afaceri Adrian Ungur pentru 75.000 euro. Procurorul Irimie a cerut arestarea lui Seciu, însă Judecătoria și Tribunalul Cluj au respins cererea. Gândul a relatat că procurorul Irimie a încercat să-l prindă în flagrant pe liderul PPDD, însă acesta a fugit de sub nasul anchetatorilor cu tot cu banii de flagrant.

Octavian Seciu și Adrian Ungur au candidat la alegerile parlamentare din acest an însă fără succes. Seciu este acuzat de DNA că a încercat să-i vândă lui Ungur locul de deputat pentru 75.000 euro. Ungur spune în declarația de avere că are 52 de apartamente. Seciu a fost personajul unui flagrant pe jumătate ratat organizat de însuși procurorul Ioan Irimie, propus de Mona Pivniceru pentru șefia DNA. Seciu a fugit cu banii de flagrant până la Vatra Dornei și l-a confundat pe procurorul Irimie cu un hoț.

Fostul șef al PPDD Bistrița-Năsăud, Octavian Seciu, este acuzat de procurorul DNA Ioan Irimie că i-a cerut omului de afaceri Lucian Adrian Ungur suma de 75.000 euro pentru un loc de parlamentar pe listele partidului lui Dan Diaconescu. Din această sumă, procurorii susțin că 35.000 euro reprezentau mită pentru ca omul de afaceri să fie reprimit în partid după ce PPDD i-a retras sprijinul politic.

Procurorul Ioan Irimie susține în cererea de arestare preventivă că Octavian Seciu este vinovat de „corupție politică”. DNA a cerut arestarea preventivă a liderului PPDD, dar judecătorii au respins cererea, Octavian Seciu fiind acum cercetat în libertate.

DNA l-a trimis în judecată pe Seciu pentru infracțiunea de prevăzută în art. 13 din Legea nr. 78/2000 și anume fapta persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.