Liderul TNL: Alegerile de la Suceava au fost anulate din cauza intervenției în procesul de vot

Publicat: 02 06. 2013, 12:40
Actualizat: 12 01. 2020, 13:07

Liderul TNL, Florin Alexe (foto), a declarat, duminică, la Iași, că alegerile pentru șefia TNL Suceava au fost anulate din cauza „intervenției în procesul de vot”, el susținând că în sală au intrat mai mulți delegați decât ar fi trebuit.

„S-au anulat alegerile de la TNL Suceava din cauza intervenției în procesul de vot. Au intrat în sală mai mulți delegați decât ar fi trebuit. Decizia anulării alegerilor a fost luată de către secretarul TNL Costel Alexe, care a fost șeful comisiei de numărare a voturilor. Așteptăm un raport al acestei comisii, iar în următoarea ședință de Birou Național al TNL se va decide data la care va fi organizat un nou scrutin pentru conducerea tinerilor liberali suceveni”, a spus Florin Alexe.

Duminică, la Iași, are loc Conferința județeană de alegeri, deputatul Costel Alexe fiind singurul candidat la șefia organizației.

Sâmbătă, la Suceava, s-a desfășurat Conferința județeană de alegeri TNL Suceava, candidați pentru funcția de președinte al organizației fiind Cătălin Pintea și Mihai Moraru.

După prima numărare a voturilor, Cătălin Pintea a fost anunțat câștigător cu 59 de voturi, în timp ce Mihai Moraru a obținut 42 de voturi. După renumărarea voturilor însă, Mihai Moraru ar fi obținut 67 de voturi, iar Cătălin Pintea, 40. În acest context, delegația TNL care a supravegheat ședința, condusă de președintele TNL, deputatul Florin Alexe, și din care au făcut parte mai mulți vicepreședinți naționali ai TNL, a luat toate documentele și voturile exprimate și a plecat din sală fără a oferi niciun fel de explicații privind validarea alegerilor.

Președintele PNL Suceava, Alexandru Băișanu, care sesizase de la începutul ședinței, mai multe nereguli privind organizarea, a spus că a fost filmată toată conferința și va fi transmisă conducerii centrale a PNL.

Înainte de începerea votului, în discursul în fața delegaților la ședință, Alexandru Băișanu declara că l-a „pus pe gânduri” faptul că nu a fost invitat în prezidiu și sublinia că a fost deranjat și de faptul că 49 de organizații locale TNL nu au fost înscrise în convocator.