Limitator de peste trei tone prăbușit peste un TIR care depășea limita de înălțime

Publicat: 07 10. 2013, 16:47
Actualizat: 08 02. 2016, 05:01

Un limitator de înălțime care cântărește peste trei tone s-a prăbușit, luni, pe DN 76, între Deva și Oradea, peste un TIR al cărui șofer nu a ținut cont că încărcătura pe care o transporta era mai înaltă cu zece centimetri decât cea permisă în zonă, transmite corespodentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Hunedoara, inspectorul principal Bogdan Nițu, accidentul a avut loc pe DN 76, în comuna hunedoareană Șoimuș, pe sensul de mers către Deva, după ce șoferul unui TIR nu a ținut cont că încărcătura pe care o transporta depășea înălțimea permisă în acea zonă, de 4,30 metri.

Conform sursei citate, șoferul este cetățean turc, are 44 de ani și nu a respectat semnificația indicatorului privind înălțimea permisă în zonă.

„Șoferul nu a respectat semnificația indicatorului «accesul interzis autovehiculelor cu o înălțime mai mare de 4,30 metri», în condițiile în care marfa-gabarit pe care o transporta avea 4,40 metri înălțime. A acroșat cu partea din față a încărcăturii traversa metalică de presemnalizare a limitei de înălțime pentru podul de trecere la nivel cu calea ferată, doborând-o peste încărcătură și pe partea carosabilă”, a declarat Bogdan Nițu.

În urma accidentului nu au fost înregistrate persoane rănite, ci doar avarierea TIR-ului. De asemenea, traficul pe DN 76 a fost blocat timp de două ore.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, și a fost amendat cu 520 de lei.

Limitatorul de înălțime care cântărește peste trei tone a distrus piesa transportată, o turbină de navă, importată din străinătate, care urma să ajungă la Giurgiu. Încărcătura era asigurată.