Lipsă mare de medici și asistente, în unitățile medicale din Arad

Publicat: 15 02. 2012, 11:54
Actualizat: 17 05. 2012, 17:24
Unitățile medicale din Arad se confruntă cu o lipsă mare de medici și asistente, pentru completarea schemelor de personal fiind necesară angajarea a peste 1.300 de oameni, cele mai afectate de această situație fiind spitalele.

Unitățile medicale din Arad se confruntă cu o lipsă mare de medici și asistente, pentru completarea schemelor de personal fiind necesară angajarea a peste 1.300 de oameni, cele mai afectate de această situație fiind spitalele. Șefa Autorității de Sănătate Publică Arad, Gabriela Țârle, a declarat, marți, că în județ există un deficit de 114 medici și de 1.200 de cadre medii, în special asistente medicale. Aceasta a spus că deficitul se înregistrează atât în cabinetele medicilor de familie, cât și în spitale, cauza principală fiind plecarea personalului specializat din sistemul public.

Gabriela Țârle a spus că există și spitale unde nu se fac noi angajări din rațiuni economice. La cea mai mare unitate medicală din județ, Spitalul Clinic Județean de Urgență, din schema de personal lipsesc aproximativ 200 de angajați, marea majoritate fiind asistente. Managerul unității, Mirandolina Prișcă, a declarat că în 2007 a organizat concursuri aproape lunar, dar că nu a avut candidați suficienți.

"Deficitul de asistente ne afectează mai ales pe secțiile de Terapie Intensivă și Chirurgie, de unde au tot plecat oameni din cauză că munca este foarte solicitantă aici. Noi nu suntem neapărat pe principiul economiei, căutăm personal specializat, dar la salariile din sistemul sanitar e greu să găsești oameni", a spus Mirandolina Prișcă. Ea a adăugat că spitalul are nevoie și de zece medici de urgență, posturi pentru care va organiza un concurs. De asemenea, pentru atragerea de asistente pentru secțiile de Terapie Intensivă și Chirurgie, spitalul vrea să acorde sporuri substanțiale la salarii, care urmează să fie stabilite în următoarele săptămâni.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro