Liviu Pop: Inspectorii școlari implicați în campania electorală vor fi demiși

Publicat: 20 05. 2012, 10:45
Actualizat: 20 05. 2012, 10:45
Ministrul interimar al Educației, Liviu Pop, a declarat în emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de Pro TV că are "mână liberă" să demită inspectorii școlari care sunt pe listele de alegeri sau sunt implicați în campania electorală, indiferent de partidul din care fac parte.

Ministrul interimar al Educației, Liviu Pop, a declarat în emisiunea „După 20 de ani” difuzată duminică de Pro TV că are „mână liberă” să demită inspectorii școlari care sunt pe listele de alegeri sau sunt implicați în campania electorală, indiferent de partidul din care fac parte.

„Eu nu pot modifica nimic în acest an, pentru că există Legea educației. Nu sunt adeptul schimbării regulei în timpul jocului. Este cea mai grea perioadă, dar inspectorii școlari generali și adjuncți care sunt pe liste sau sunt implicați în campanie, indiferent de partid, vor fi demiși. Am mână liberă să decid schimbarea unui inspector școlar. Vreau să încep bacalaureatul cu un inspector și să termin cu el”, a spus Liviu Pop.

El a precizat că nu ar fi oportună schimbarea inspectorilor școlari în mijlocul examenului.

Ministrul interimar al Educației a mai spus că o promovabilitatea scăzută la examene îi afectează și pe profesori, la premiere, la gradația de merit, la fișa de evaluare sau când se face reducere de personal.

„Este foarte important progresul școlar, nu performanța școlară. Progresul înseamnă că pe un elev îl duc de la 5 la 7, de la 7 la 10, de la 9 la 3”, a precizat Liviu Pop.

În legătură cu președinții comisiilor de bacalaureat, Liviu Pop a spus că aceștia sunt din mediul universitar.

„Dacă nu se prezintă, schimb universitarul cu un preuniversitar. Am cerut suplimentare de bani, să dăm mai mult de 400 de lei. Dar că este 400 sau 600, oricum este puțin pentru două săptămâni de muncă, pentru că lucrează două săptămâni și semnează diploma de bacalaureat”, a adăugat Pop.