Loteria Română prelungește un contract controversat cu grecii de la Intralot

Publicat: 08 04. 2014, 18:59
Actualizat: 08 09. 2019, 13:55

Reprezentanții Loteriei Române au prelungit un contract cu grecii de la Intralot, companie care furnizează, printre altele, sisteme integrate de joc, de procesare a tranzacțiilor și de management al pariurilor sportive către organizații din întreaga lume. Colaborarea dintre Loteria Română și Intalot a fost una controversată, contractul având clauze avantajoase doar pentru greci, scrie Digi 24.

Compania cu sediul la Atena primește 7,5 % din încasările totale de la loto pentru asistența tehnică pe care o oferă în exploatarea aparaturii electronice.

Consiliul Concurenței a amendat anul trecut Loteria Română, Intralot și Intracom Holdings, grup specializată în dezvoltarea de sisteme software de apărare a calculatoarelor, cu suma de 16,85 milioane de lei pentru înțelegeri anticoncurențiale.

Contractul dintre compania deținută de statul român și Intralot a expirat la finalul anului 2013. Adrian Mișu Manolache, directorul Loteriei, nu a organizat o nouă licitație la încheierea acestuia, ci a încheiat o serie de acte adiționale cu același grup.

Inițial, reprezentanții Loteriei Române au cumpărat echipamente de la Intralot pe care au hotărât să le achite dându-le grecilor un procent din încasările totale. De la începutul acestui an, Intralot oferă Loteriei Române doar servicii de asistență tehnică, dar primește aproape același procent din încasări.

Fosta directoare a Loteriei Române, Liliana Mincă, dar și liderul sindical al acesteia susțin că actele adiționale ar fi în defavoarea statului și ar putea fi declarate nule.