Ludovic Orban a dezvăluit când și-ar putea da demisia din PNL

Publicat: 08 10. 2021, 21:43
Ludovic Orban / Sursă Foto: Mediafax Foto - Ilustrativ

Ludovic Orban a vorbit vineri despre momentul în care ar putea demisiona din partid. Fostul președinte al PNL a precizat că deocamdată nu a discutat cu parlamentarii care-l susțin despre o posibilă demisie în bloc.

Într-un interviu acordat RFI, Orban a afirmat că în condițiile în care colegii din PNL vor „persista în speranța absurdă de a obține voturile PSD-ului la învestirea unui Guvern minoritar”, există posibilitatea ca el să renunțe la statutul de membru al partidului.

Orban: „În momentul de față, pe mine mă interesează să găsim o soluție pentru România”

„În momentul de față, pe mine mă interesează să găsim o soluție pentru România, o soluție de guvernare. Poziția mea publică a fost foarte clară, nu cred că există o altă șansă de a forma un Guvern onorabil și benefic pentru România decât prin refacerea coaliției de guvernare. Dacă colegii mei vor persista în speranța absurdă de a obține voturile PSD-ului la învestirea unui Guvern minoritar, evident că există posibilitatea să ne despărțim. Eu nu am trăit atâția ani, ca să mai accept încă o experiență distrugătoare pentru România, cum a fost experiența USL”.

Întrebat dacă cei 41 de parlamentari care-l susțin vor pleca și ei din PNL odată cu el, liberalul a precizat: ”N-am purtat astfel de discuții deocamdată”.