MAE: O mașină condusă de un angajat al Ambasadei României la Sofia a lovit un bulgar; bărbatul a murit

Publicat: 30 10. 2013, 18:35
Actualizat: 15 03. 2017, 20:53

Un autoturism condus de un angajat al Ambasadei României la Sofia a fost implicat într-un accident de circulație în urma căruia un cetățean bulgar a fost rănit, pentru ca ulterior acesta să decedeze, a precizat, miercuri, la solicitarea MEDIAFAX, Ministerul de Externe.

Accidentul de circulație a survenit „la ieșirea din incinta misiunii diplomatice”, iar cetățeanul bulgar „a fost rănit ușor”, se arată în răspunsul MAE.

„Potrivit informațiilor disponibile, persoana accidentată a refuzat internarea, primind îngrijiri medicale în regim ambulatoriu, după care a părăsit spitalul”, mai precizează Ministerul de Externe.

Șoferul autoturismului a oferit explicații cu privire la accident autorităților bulgare competente.

Ulterior producerii accidentului, „cetățeanul bulgar implicat a decedat”, susține sursa citată.

„Ambasada României la Sofia urmărește cu atenție cazul și colaborează, potrivit normelor internaționale în materie, cu autoritățile bulgare care derulează procedurile specifice de anchetă, pe parcursul cărora urmează a se stabili circumstanțele in care a avut loc decesul cetățeanului bulgar”, menționează Ministerul de Externe.

Potrivit presei bulgare, cetățeanul decedat este Rosen Todorov (57 de ani), un muzician cunoscut în Bulgaria.

Martorii susțin că Todorov a fost accidentat imediat după ce a coborât din tramvai. Muzicianul a fost transportat la spital, dar a refuzat să se interneze. După ce a fost consultat de un specialist, Rosen Todorov a plecat acasă unde a murit la scurt timp.

Autopsia a arătat că bărbatul a decedat în urma unor leziuni cerebrale grave rezultate în urma impactului cu autoturismul.

Rudele sale cer despăgubiri de la autorul accidentului, mai scrie presa bulgară.

Publicația Blitz susține că mașina implicată în accident îi aparține lui Adrian Dobrin, dar nu precizează dacă acesta se afla sau nu la volan.